Vasemman palkin yläosa Oikean palkin yläosa
Yläpalkki
Möller Kalanmaksaöljy

Möller Kalanmaksaöljy

Möller Kalanmaksaöljy on Suomen vanhimpia apteekkituotteita. Kansalaiset käyttivät jo 1920-luvulla norjalaisen farmaseutin Peter Möllerin kehittämää kalanmaksaöljyä lisäravinteena. Peter Möller syventyi perusteellisesti kalanmaksaöljyyn ja sen terveysvaikutuksiin. Hän kehitti 150 vuotta sitten ainutlaatuisen menetelmän sen uuttamiseksi. Höyrytislauksella öljyyn saatiin parempi laatu, maku ja tuoksu.

Kun Möller Kalanmaksaöljy saapui Suomeen, se oli köyhän maan lapsille ja nuorille välttämätön ravinnonlisä. Sen avulla ehkäistiin yleistä D-vitamiinin puutosta - niin sanottua riisitautia. Talvi- ja jatkosodan ankarina vuosina kouluissa jaettu kalanmaksaöljy oli kymmenille tuhansille suomalaisille välttämätön ravintolisä. Sotienjälkeiset suuret ikäluokat varttuivat Möller Kalanmaksaöljyn voimalla. Monet muistavat sen erikoisenmakuisena lääkkeenä, jota äiti painosti ottamaan. Nykyisin maku on miellyttävä modernien valmistus- ja säilöntämenetelmien ansiosta.

Möller Kalanmaksaöljy on rohdosvalmiste A- ja D-vitamiinien puutostilojen ehkäisyyn. Se sisältää myös runsaasti omega-3 -rasvahappoja, erityisesti EPA- ja DHA-rasvahappoja, jotka voivat osaltaan ehkäistä sydän- ja verisuonisairauksia. Rasvaliukoiset A- ja D-vitamiinit ja omega-3 -rasvahapot ovat Möller Kalanmaksaöljyssä luonnonmukaisessa muodossa. D-vitamiinin tärkein tehtävä on edistää kalsiumin imeytymistä luustoon. A-vitamiinin saanti on tarpeellista näkökyvylle ja limakalvoille. Lisäksi se on edellytys esimerkiksi sikiön normaalille kehitykselle.

Annostus: 4-10 -vuotiaat 2,5 ml ja yli 10-vuotiaat 5 ml. Valmistetta ei suositella henkilöille, joilla veren hyytyminen on heikentynyt eikä pähkinä- tai soija-allergisille. Möller Kalanmaksaöljyn sisältämät omega-3 -rasvahapot saattavat tehostaa antikoagulanttien vaikutusta. Raskaus- ja imetysaikana ei tule samanaikaisesti käyttää muita A- ja D-vitamiinivalmisteita.

Perinteistä Möller Kalanmaksaöljyä on saatavana sekä pienemmässä 250 ml pullossa että koko perheelle riittoisassa 500 ml pakkauksessa. Lisäksi Möller Kalanmaksaöljyä myydään kalan makua parhaiten peittävänä sitruunanmakuisena.

Möller Kalanmaksaöljy valmistetaan lääketehtaassa modernilla tuotantomenetelmällä. Tuotteisiin käytettävä raaka-aine on pyydetty Jäämereltä Lofooteilta, ja tuotteiden korkea laatu varmistetaan tuotannon jokaisessa vaiheessa tehtävillä analyyseillä. Peter Möllerille myönnettiin ISO 9001 -sertifikaatti vuonna 1995. Kalanmaksaöljyn raaka-aine saadaan turskan maksasta.

Tuotteen markkinoija
Axellus Oy
Pakkauskoko
250 ja 500 ml
Annostus
2,5-5 ml / vrk

Tuotteen ravintoainesisältö

Valiviiva.jpg
Copyright Hyvinvoinnin Mediat | Tekninen toteutus Sydesk Software Oy